Sediakan adunan untuk kulit kuih. Gunakan 150 gm tepung ubi; · shread yam bean (jicama) and carrots into long strips. · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . Resepi chai kueh ( sihat dan mudah disediakan ).
Tambah sedikit garam dan gula. Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . Siapkan 1 sudu makan gula; Sediakan adunan untuk kulit kuih. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam Masak hingga sayur lembut sedikit dan airnya kering, angkat dan sejukkan. · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. · shread yam bean (jicama) and carrots into long strips.
Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat.
Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. Gunakan 150 gm tepung beras; · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Campurkan tepung beras dan tepung ubi. · tepung sadur chwee kueh. Masak hingga sayur lembut sedikit dan airnya kering, angkat dan sejukkan. Siapkan 1 sudu makan gula; Tambah sedikit garam dan gula. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . 200 gm wheat starch @ tepung kanji/tepung sagu (starch) 100 gm tapioca . Gunakan 150 gm tepung ubi; · shread yam bean (jicama) and carrots into long strips.
· shread yam bean (jicama) and carrots into long strips. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam 200g kanji gandum (wheat starch) 100g tepung ubi kayu sedikit garam 2 . Gunakan 150 gm tepung beras; Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. Chai kueh | inti sengkuang udang kering. · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit .
Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. Gunakan 150 gm tepung ubi; Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . · tepung sadur chwee kueh. Tambah sedikit garam dan gula. Sila canai tepung hingga siap dan tutup dengan tuala lembab semasa proses memasukkan fillingnya. Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . Campurkan tepung beras dan tepung ubi.
Campurkan tepung beras dan tepung ubi.
Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. Campurkan tepung beras dan tepung ubi. Masak hingga sayur lembut sedikit dan airnya kering, angkat dan sejukkan. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. · tepung sadur chwee kueh. Gunakan 150 gm tepung beras; Sediakan adunan untuk kulit kuih. Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . 200g kanji gandum (wheat starch) 100g tepung ubi kayu sedikit garam 2 . Siapkan 1 sudu makan gula; Tambah sedikit garam dan gula. Gunakan 150 gm tepung ubi; Chai kueh | inti sengkuang udang kering. Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi .
Sila canai tepung hingga siap dan tutup dengan tuala lembab semasa proses memasukkan fillingnya. · tepung sadur chwee kueh. · shread yam bean (jicama) and carrots into long strips. Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. Campurkan tepung beras dan tepung ubi. Gunakan 150 gm tepung beras;
Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. Sediakan adunan untuk kulit kuih. Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. 200g kanji gandum (wheat starch) 100g tepung ubi kayu sedikit garam 2 . Chai kueh | inti sengkuang udang kering. Gunakan 150 gm tepung beras; · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Gunakan 150 gm tepung ubi;
Resepi chai kueh ( sihat dan mudah disediakan ).
Resepi chai kueh ( sihat dan mudah disediakan ). Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . Chai kueh | inti sengkuang udang kering. · tepung sadur chwee kueh. Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. Gunakan 150 gm tepung ubi; Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue. 200g kanji gandum (wheat starch) 100g tepung ubi kayu sedikit garam 2 . Siapkan 1 sudu makan gula; Tambah sedikit garam dan gula. Gunakan 150 gm tepung beras; Sediakan adunan untuk kulit kuih. Masak hingga sayur lembut sedikit dan airnya kering, angkat dan sejukkan. 300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam
Resepi Chai Kueh Tepung Beras - Chai Kueh Steamed Vegetable Dumplings. Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . Sediakan adunan untuk kulit kuih.
Siapkan 1 sudu makan gula; resepi chai kueh. Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue.
Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat. Campurkan tepung beras dan tepung ubi.
Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit .
· masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Chai kueh | inti sengkuang udang kering. Sila canai tepung hingga siap dan tutup dengan tuala lembab semasa proses memasukkan fillingnya. Dalam satu bekas satukan tepung beras dengan tepung ubi bersama garam,gula dan minyak masak….ramas2 supaya sebati dan masukkan air panas sedikit . Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue.
200g kanji gandum (wheat starch) 100g tepung ubi kayu sedikit garam 2 . Campurkan tepung beras dan tepung ubi. · tepung sadur chwee kueh. Sila canai tepung hingga siap dan tutup dengan tuala lembab semasa proses memasukkan fillingnya. 200 gm wheat starch @ tepung kanji/tepung sagu (starch) 100 gm tapioca .
Untuk kulit dumpling ni p.ros gunakan resepi . 200 gm wheat starch @ tepung kanji/tepung sagu (starch) 100 gm tapioca . Resepi chai kueh ( sihat dan mudah disediakan ). · masukkan garam,gula dan minyak masak ke dalam air panas. Sila canai tepung hingga siap dan tutup dengan tuala lembab semasa proses memasukkan fillingnya.
300gm tepung beras @ tepung tang mein 100gm tepung ubi 1sudu teh garam
Kali ni aku mo kongsi percubaan pertama aku membuat chai kue.
Panaskan minyak sayur dalam kuali dengan api sederhana dan goreng udang kering selama 30 saat.
200 gm wheat starch @ tepung kanji/tepung sagu (starch) 100 gm tapioca .
200 gm wheat starch @ tepung kanji/tepung sagu (starch) 100 gm tapioca .
Tambah sedikit garam dan gula.
Chai kueh | inti sengkuang udang kering.
Post a Comment